wie zijn wij

Het team van Ayurveda Gelderland bestaat uit de volgende personen:

martin - Martin  Consulten, Workshops, Cursussen, Lezingen, Massages

joke - Joke  Workshops

frida

 

- Frida   Consulten, Workshops, Cursussen, Massages

 

 


Onze diensten

Ayurveda Gelderland biedt reeds vele diensten aan, die met de tijd verder uitgebreid zullen worden. Hierbij bepaald niet alleen de kennis en de ervaring van het team, maar ook u als klant wat wij voor u kunnen betekenen, zodat u gezond en gelukkig in het heden kunt leven.

Omdat voeding een centrale rol speelt in de Ayurveda, bieden wij div. kookcursussen en kookworkshops aan.
Nadat wij de voeding tot ons hebben genomen, is het van belang dat deze voeding goed "verbrand" wordt, verwerkt wordt tot die stoffen die het lichaam nodig heeft, met zo min mogelijk afvalstoffen en toxines. Om de "verbranding" te stimuleren, bieden wij div. massages aan. Zowel voor de verbranding en het vrijmaken van fysieke gifstoffen, als ook voor het verwerken van mentale gifstoffen.

Lees meer

Onze missie

ganesha-kleinHierboven een afbeelding van Ganesha, de zoon van Shiva en Parvati. De zoon met het olifantenhoofd. In India is een olifant een heel waardevol dier. Het staat voor kracht, bestendigheid, intelligentie en een goed geheugen. Bovendien zorgt hij ervoor dat obstakels uit de weg worden geruimd. Ganesha is een belangrijk teamlid. Hij is bij ons en in ons allen aanwezig. Samen met Ganesha zullen wij, als team Ayurveda Gelderland, krachtig en bestendig de nieuwe taken aanpakken. Obstakels worden uit de weg geruimd waarna we ons zullen herinneren wat we hebben gedaan, waarom we het hebben gedaan en dat we het kunnen! Maar ook zullen wij er samen voor zorgen dat onze intelligentie in staat is om oude gewoontes te veranderen. Het duurt even, maar dan heb je er ook wat aan.

We zijn een jong team in een omgeving waarin thema's zoals Ayurveda, natuurlijke genezing, milieubewustzijn, minder vlees en vis, biologische producten steeds meer aandacht krijgen en ook steeds meer geaccepteerd worden. Wij zijn een team dat passie heeft voor wat we samen doen. Geloven in het goede en het gezonde. En we willen onze kennis en ervaring met u delen. Het is ons Karma om onze kennis ook uit te voeren. Het is ons Dharma om het geleerde verder door te geven. De kennis van Ayurveda, de kennis van het leven, is te waardevol om er niets mee te doen.

Lees ook ons persbericht dat wij gemaakt hebben bij het online zetten van onze nieuwe website, klik hier.

Wij danken bij deze de adverteerders. Advertenties maken ons werk mede mogelijk. Dus kijkt u ook eens bij hen. Elk advertentiebezoek door u op hun site levert ons een kleine bijdrage op.

Ayurvedische recepten

Ayurvedische recepten

Op onze site staat een hele lijst met heerlijke recepten die ook in Nederland goed te bereiden zijn.
Met de basisingrediënten uit de Ayurvedische keuken; Asafoetida (Hing), Curcuma, Zwart Mosterdzaad, Fenegriekzaad, Groene Komijn, Garam Masala, Korianderpoeder, Ajwain en wat (gedroogde) chili's, verse gember, ui en knoflook, kom je een heel eind.
Dan kun je nog wat spelen met verschillende soorten olie, noten en peulvruchten, die je kunt combineren met de geurige basmatirijst. Op deze wijze word je op handen gedragen door je gasten.
Veel recepten zijn afkomstig van andere sites, van mijn leraar John van YAH vzw, van Swami Balendu van Jaisiyaram en van mijzelf. Ik hoop dat u hiervan kunt genieten. Laat me eens weten hoe het gegaan is.

masala dosaEen handige masalabox met de 8 meest gebruikte kruiden/specerijen is overigens bij Ayurveda Gelderland te koop voor slechts € 19,99 excl. evt. verzendkosten. 

Waar vindt u ons en wat is ons adres?

Praktijk adres:

Witwatersrand 55
3851 AS  Ermelo
Tel: 06-36571739 (bij voorkeur tussen 8-10 uur)
Als u onze praktijk met de auto bezoekt, vragen wij u uw voertuig op het pleintje of langs de Retiefstraat te parkeren. Het parkeren voor één van de garages van onze buren is ongewenst.  Dank u.

In verband met lopende consulten of massages verzoeken wij u om ons per e-mail, SMS of via het contactformulier te benaderen. Ons uitgangspunt is dat wij onze cliënten de volledige aandacht willen geven en tijdens behandelingen dus niet gestoord willen worden.

Dank u voor uw begrip.

 

Wat maakt ons anders?

Ayurveda Gelderland onderscheidt zich van de reguliere geneeskunst doordat wij vanuit de ayurveda proberen in te grijpen, voordat de reguliere geneeskunst in moet grijpen.

Op basis van de juiste voeding, kruiden, specerijen en leefwijze wordt voorkomen dat u ziek en ongelukkig wordt.

Ayurveda Gelderland onderscheidt zich van andere Ayurvedische aanbieders, omdat wij de voeding als basis nemen. Zonder u iets te "verkopen" laten wij u zelf ervaren hoe heerlijk een lactovegetarische maaltijd kan zijn. Dat het ook zonder vlees of vis goed kan. Eerst misschien voor twee dagen per week, maar daarna misschien ook voor langer. En vanuit het gevoel wat dan ontstaat, belangstelling te wekken voor de Ayurvedische filosofie. Samen met u kunnen we een verandering in uw leefwijze mogelijk maken, zodat u en uw dierbaren een gezond en gelukkig leven kunnen leven in het NU.

Ayurvedische Massages

Bijna alle ayurvedische massages worden met (veel) olie uitgevoerd. Olie mobiliseert de afvalstoffen, verhoogt de agni (verbranding/transformatie) en helpt het lichaam te reinigen. Daarbij wordt altijd veel gedronken. U krijg bij ons voor en na de massage een ayurvedische thee die op uw constitutie is afgestemt en helpt de afvalstoffen te verwijderen.

Een Ayurvedische massage is ook een energetische massage. Daarom is het belangrijk dat u geaard bent en op de massage bent ingesteld. Reserveer daarom voldoende tijd, tracht ruim op tijd aanwezig te zijn en plan geen (drukke) afspraken direct na de behandeling.
Om te zorgen dat de energie die wordt losgemaakt ook weer af kan vloeien, krijgt u (bijna) altijd een volledige massage waarbij de voeten ook een belangrijke rol spelen. Ook de zonnevlecht, het derde chakra en de buik, krijgen veel aandacht. Dit kan emoties losmaken. Dat mag ook. Ook emoties moeten 'verbrand" worden, anders zorgen ze voor gifstoffen in ons hoofd. En wordt ook veel aandacht besteed aan uw hoofd. Denk er aan: ook uw haren worden met olie behandeld!  Een heerlijke hoofdmassage is een geweldige ervaring, maar als u zich zorgen maakt over hoe uw kapsel er na een behandeling uitziet is deze weinig zinvol .Neem daarom iets mee dat u na de massage op uw hoofd kunt zetten. Er wordt voordurend met u gecommuniceerd waarom een massage op die wijze wordt uitgevoerd. Als de massage te hard, te zacht of onaangenaam is, geeft u dit direct aan en wordt er rekening mee gehouden. Als het noodzakelijk is om een behandeling op een bepaalde wijze uit te voeren, wordt u uitgelegd waarom het zo gedaan wordt. Wederzijds vertrouwen is een heel belangrijk item bij een massage, dit om een zo optimaal mogelijk resultaat van de behandeling te krijgen.

Kleren aan of uit?  klik hier.