inloggen     

Team Ayurveda Gelderland in india

In mei zijn een paar leden van het team van Ayurveda Gelderland samen met medestudenten van de opleiding naar India geweest.

groepsfoto ganges namesteDoelstelling was het om samen de ashram in Haridwar te bezoeken en daar ook dit keer weer zoveel mogelijk erbij te leren over ayurveda, yoga, ayurvedisch koken, constitutiebepaling en massages.

Naast deze informatie hebben wij vanzelfsprekend de tijd ook gebruikt om contacten te leggen met leveranciers van ayurvedische producten en boeken over ayurveda en yoga.

Voor Frida was het een speciale ervaring dat zij onbewust heel veel hindi heeft geleerd van haar ouders en voorouders. Terwijl wij daar waren, viel haar op dat zij veel kon verstaan en al spoedig had zij voldoende moed om ook te spreken. Tegen het einde van de trip, was zij onze steun en toeverlaat wanneer er een taalprobleem opdook. Een hele mooie ervaring om deze groei zo mee te maken.

Tijdens ons verblijf hebben wij twee verjaardagen mee mogen maken. Één van de verjaardagen was van de moeder van studiegenoot Michael. Wij hebben dankbaar dit feestritueel mogen beleven, met welke filosofie men hier omgaat met elkaar en met dit soort speciale momenten.

Voor mij was dit mijn tweede bezoek aan de ashram en het was geweldig te zien, dat vivek mandakini rudrash 3ondertussen vivek en mandakini niet alleen getrouwd waren, maar ook een zoon hebben gekregen. De knaap was bij onze aankomst net 5 weken oud. En dan is het zo mooi om dan hier dagelijks de babymassage mee te mogen maken, met alles wat erbij hoort. Dit komt goed van pas bij de cursus babymassage die door Ayurveda Gelderland aangeboden gaat worden.

Frida heeft vele mooie foto's kunnen maken van onze gemeenschappelijke studiereis, wij hopen u hier enkele van te tonen. Binnenkort zal Ayurveda Gelderland ook een facebooksite beginnen, waar u nog meer foto's kunt bewonderen. Ook op de site van Frida, www.pureayurveda.nl, zult u beslist enkele foto's terug kunnen vinden. Dank je Frida.

groepsfoto ashram 2013-1

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages