inloggen     

Leuke workshop in Dieren

 

WS Dieren kikkererwtenpannekoek

Op 2 februari vond een heel leuke kookworkshop plaats in Dieren waaraan zes volwassen en twee kinderen deelnamen. 

Dit keer betrof het een workshop die de hele dag duurde, met als doelstelling: laat de deelnemers kennis maken met de achtergrondgedachte van "ayurvedisch koken", dus het gebalanceerde koken. Rekening houdend met de eigen constitutie, het nut van verse en gezonde voeding en hoe je dit met kruiden en smaken in balans kunt brengen.
Alles bekeken vanuit het standpunt van smaken, en dus de Doshas, maar ook vanuit de voedingsleer. Hierbij gaat het om afwisseling en het met smaak toevoegen van vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Voor de middagmaaltijd is er gekookt volgens de kookformules 1 t/m 3: dat wil zeggen dat we een soep, een rijstgerecht en twee groentengerechten hebben gemaakt.

's Avonds hebben we gekeken naar de formules 4 t/m 6: deze staan voor de pakora's, de sauzen (en chutney's), de broodsoorten (zoals de chapati's, roti's, paratha's maar ook hartige en zoete pannenkoeken van kikkererwtenmeel) dit alles zonder het gebruik van eieren. Met deze zes basisformules kon iedereen met fantasie elke keer weer iets anders maken. WS Dieren keuken2

Het was een heel leuke, maar wel vermoeiende dag. Het kostte mij fysiek best wel de nodige energie, maar het gaf mij heel veel mentale energie terug!

Bedankt iedereen, het was heel gezellig!

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages