inloggen     

Aanrader: Shirodhara plus 4-handen massage

Een specialiteit bij Ayurveda Gelderland is een echte shirodhara-behandeling.

shirodhara2Tijdens de laatste intervisie werd deze met de aanwezige deelnemers nog een keer helemaal doorgenomen.
We beginnen met een 4-handen-massage waarbij eerst het hoofd wordt gemasseerd en daarna het hele lichaam. Met frictie worden de afvalstoffen losgemaakt.
Na de massage blijft de gemasseerde nog een tijdje rustig liggen, terwijl de masseurs alles klaar maken voor de shirodhara, de oliebegieting op het hoofd.

Vervolgens laten we gedurende een 20-45 minuten, afhankelijk van constitutie en conditie, warme olie van oor tot oor stromen. Dit heeft een bijna hypnotiserend effect op de gemasseerde.

Na deze behandeling, die bij elkaar ca. 1,5 - 2 uur duurt, krijgen we van de gemasseerden verschillende reacties, zoals "vernieuwend", "ik stond helemaal naast mijzelf", "ik was helemaal vertrokken" en "heerlijk ontspannen".

De shirodhara werkt voornamelijk op het mentale/emotionele vlak en het bewustzijn. Het is een smering van de schedel, die sterke emoties afkoelt, het 6. en 7. chakra en de afscheiding van serotonine stimuleert, het stress-niveau doet dalen en een hormonaal evenwicht helpt terug te vinden.

De shirodhara wordt geadviseerd bij:
Alle aandoeningen van hoofd en hals (ogen, oren, neus, zenuwstelsel), frequente hoofdpijn of migraine, fysieke en mentale stress, vermoeidheid en CVS, mentale stoornissen, burn-out, woede & opvliegerigheid, hormonale stoornissen.

Niet tijdens de zwangerhschap of tijdens een migraine-aanval.

De kosten bedragen voor de eerste keer € 75,-- ivm het aanwezig zijn van 2 masseurs en het gebruik van 1,5 liter olie. Wanneer een serie van 3 behandelingen worden geboekt, zijn de twee volgende behandelingen € 50,-- per keer. Hierbij zullen wij wel uw olie opnieuw gebruiken, nadat deze gezuiverd is. Meer dan 3 keer willen wij de olie niet voor u gebruiken, omdat dit energetisch niet gewenst is.
De shirodhara kan uitsluitend op woensdagen of vrijdag gegeven worden.
Belangrijk is, dat u minimaal 2 uur niets gegeten heeft. De voorkeur is zelfs op nuchtere maag.

Verder info en afspraken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages