inloggen     

No images found.

PAS OP: De voormalige eigenaar van de website op ayurvede-gelderland.nl komt verplichtingen niet na.

Binnenkort zal duidelijk(er) worden welke gevolgen dit zal hebben voor deze website.

Link naar info over voormalige eigenaar:
https://nl.linkedin.com/in/martin-van-cappelle-97a5a519

Recepten

Hier vindt u diverse heerlijke recepten. Nieuwste recept:
Twijfelt u over hoe het moet? Doe dan mee met één van onze kookworkshops. Lees meer...

Massages

Wij bieden niet alleen helende massages, maar ook wellnessmassages in een rustige privé-omgeving.

Lees meer...

Consulten

Bij ons kunt u terecht voor enkele soorten consulten.

Lees meer...

Gezondheid

Hier vindt u vele vaak voorkomende klachten en de Ayurvedische adviezen hoe met deze klachten om te gaan. 

Lees meer...

Nieuwe Cliënt?

Als u voor het eerst in onze praktijk komt, bijvoorbeeld voor een consult, een helende massage of doelgroepcoaching, vindt er eerst een intakegesprek met u plaats. In dit gesprek willen wij, naast de standaard vragen, ook veel te weten komen over uw leefgewoontes, uw verleden, uw gedachten en heel veel meer. Wat zijn uw huidige klachten, en wat waren die in het verleden?

Wij luisteren niet alleen goed naar wat u zegt, maar ook hoe u klinkt. Wij voeren een polsdiagnose uit, bekijken uw tong en ogen en voelen uw huid. Alles om niet alleen eventuele (te verwachten) gezondheidsklachten te ontdekken, maar ook om uw originele constitutie en uw huidige constitutie te kunnen bepalen. Ayurveda is een holistisch complementair gezondheidssysteem. Dat wil zeggen, wij kijken naar u al s geheel, met al uw ervaringen. Complementair, omdat wij geen alternatief zijn voor de regulliere gezondheidszorg, maar naast de gewone zorg extra zorg kunnen bieden. Een gezondheidssysteem, omdat de WHO de ayurvedische geneeskunst als gezondheidssysteem heeft geaccepteerd, "vooral geschikt in ontwikkelingslanden, omdat het zo goedkoop is." Dit omdat de basis van Ayurveda ligt in het voorkomen van (ergere) klachten.

Vaak krijgt u dan informatiebladen mee over voedingsmiddelen die u beter wel of niet kunt eten, alsmede enkele kruidenremedies. Een verdere uitgebreide behandeling zal pas bij een eventuele tweede consult plaatsvinden. Dan zullen ook de gevolgen van aanpassing van de voeding worden besproken, de aanpassing van de constituties kan dan meegenomen worden.

Reken op een langere herstelperiode. Als regel geldt: voor elk jaar dat een klacht al duurt, duurt het een maand voordat het echt verholpen is. Er zal altijd getracht worden om een snelle(re) verlichting van symptomen mogelijk te maken.

Prijzen:  

In onze prijzen worden de kosten meegerekend voor o.a.: 
- de kosten die wij maken voor materialen (olie, voedingsmiddelen, lesmateriaal, etc)
- de kosten die wij maken voor de locatie(s) (huur, uitrusting, handdoeken, wassen, etc)
- de bedrijfskosten die wij maken voor pc's, software, enz. (website, licenties, onderhoud, vervanging, etc)
- een bijdrage in de studiekosten (cursusgelden, reiskosten, bijscholingen, etc)
- een bijdrage voor onze tijd.

De prijzen die wij aangeven, zijn de standaardprijzen. Omdat wij ons niet willen verrijken aan het leed van anderen, kan in overleg gekeken worden naar de draagkracht van een patiënt en de prijs hierop aangepast worden.