dinsdag, 11 november 2014 00:00

Mango marmelade: recept – De zoete smaak van de zomer –

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

mango marmeladeMaak zelf een mango marmelade zonder geleisuiker. Dit keer een mangorecept dat ervoor kan zorgen dat je het hele jaar door van mango's kunt genieten.

BEREIDINGSTIJD VAN Mango marmelade:

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 20 min
Totale tijd: 30 min

INGREDIËNTEN:

500 g rijpe mango's
150 g suiker
schil van een appel
1 groot glas

BEREIDINGSWIJZE VAN Mango marmelade:

Leg de mango's eerst een tijdje in koud water, dat maakt het schillen gemakkelijker.
Vervolgens schil je de mango's, snij je het vruchtvlees van de pit en doe je het vruchtvlees in een blender.

Was de appel en schil deze: probeert een zo lang mogelijke schil te maken. Het gaat nu om de schil, niet om de appel! Deze eet je lekker op zodat je wat extra vitamines hebt, voordat je kunt genieten van jouw mangomarmelade. De schil van de appel doet namelijk hetzelfde als geleisuiker; het bindt de marmelade.

Neem een pan met dikke bodem (dan verdeelt de hitte zich beter en is het risico van verbranden een stuk minder) en zet deze op het vuur. Doe er de mangopuree, de suiker en de appelschil in. Zet het vuur op middelhoog en begin 10-15 min direct te roeren. Een zwaar karwei, maar denk aan wat de beloning zal zijn: een heerlijke zelfgemaakte mangomarmelade!

Na die 10-15 minuten merk je dat de marmelade langzaamaan dikker en geleiachtig wordt.

Neem nu de pan van het vuur, vis de appelschil uit de marmelade en vul het glas met de marmelade. Als je de marmelade in grotere hoeveelheden wilt maken, of langer wilt bewaren, is het verstandig om de marmeladeglazen eerst enige tijd in kokend water de desinfecteren. Maak ze goed droog, vul ze met marmelade, dek ze af met huishoudfolie en zet ze daarna op z'n kop om ze 24 uur
af te laten afkoelen. Daarna kun je ze rechtop zetten en de folie eraf halen als je de marmelade wilt gebruiken op brood, in de yoghurt of puur.

Eet smakelijk!

Gelezen: 6375 keer Laatst aangepast op maandag, 04 januari 2016 15:20

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.