donderdag, 16 februari 2012 00:00

Cocosrijst

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

cocosrijstVandaag een heel simpel recept. Rijst is een veel voorkomend dagelijks gerecht en omdat ik de laatste tijd hoofdzakelijk groentegerechten heb behandeld, doe ik er vandaag een bijlage bij.

Bereidingstijd voor Cocosrijst:

Voorbereiding: 5 min. (+ min. 2 uur inweken)
Kooktijd: 20 min.
Totaal: 25 min

Ingrediënten ( voor 4 personen):

160 gram basmatirijst (minimaal 2 uur laten weken)
50 gram droge kokos
4 kruidnagels
zeezout naar smaak.

Bereidingswijze van cocosrijst:

Zet een pan op het vuur met 0,35 liter water en doe hier de droge kokos en kruidnagels in.
Als het water kookt, voeg er dan de gewassen en uitgelekte rijst aan toe en laat het 10 min op een laag vuur koken. Na 10 min is het water (bijna) helemaal opgenomen en verdampt. Haal de pan van het vuur en laat de rijst 10 min met gesloten deksel nagaren.
Tip: doe zoveel kruidnagels in de rijst, als het aantal personen waarvoor kookt, dan weet je daarna hoeveel kruidnagels je in de rijst moet zoeken.

De rijst en kokos zijn verkoelend, de kruidnagesl zijn verwarmend, en samen brengen de de maaltijd weer in balans. Rijst is constiperend, maar daar is de kruidnagel ook goed voor.

Kokos bevat vet, maar kokosvet helpt bij het afvallen. Het verhaal gaat dat Amerikaanse ranchers, in het verleden, getracht hebben om hun vee er snel en goedkoop mee vet te mesten. Omdat ze zagen dat die koeien die kokosvet kregen niet dikker werden maar juist magerder, zijn ze er weer snel mee gestopt. Daarna zijn er weer andere en goedkope 'dikmakers' gezocht, dit om hun steak- en hamburgerleveranciers tevreden te houden.

Eet smakelijk !

Gelezen: 6141 keer Laatst aangepast op maandag, 04 januari 2016 15:19

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.