inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

PMS (Pré-menstrueel syndroom)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Eerste maatregelen:

1. Beweeg veel, behalve tijdens de periode zelf.
2. 's Morgens op een lege maag en 's avonds: 3-5 druppels warme ghee in elk neusgat laten lopen.
3. Bij krampen: 3 eetlepels wonderolie op abdomen aanbrengen, afdekken met een katoenen (zak)doek, warm houden met kruik (>37°).
4. Omega-6 vetzuren nemen (uit teunisbloem of komkommerkruid).
5. Bij lage rugpijn, drink thee van dashamoola.
6. Eet 10 zure kersen op een lege maag, dit  vanaf 1 week voor de periode.
7. Neem 3 x daags 1 eetlepel aloë vera gel met zwarte peper.
8. Volg een licht verteerbaar dieet.

Preventie:

9. Gebruik tuinkers, amandelen (geweekt), alchemilla-thee(vrouwenmantel), nootmuskaat en dillezaad.
10. saffloerolie, walnootolie.
11. lavementen in geval van constipatie.

Specifieke aanpak bij pms (pré-menstrueel syndroom):

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies en veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of ernstige vormen van pms (pré-menstrueel syndroom) is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies en dergelijke meer. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Neem contact op met je arts en/of jouw Ayurvedisch behandelaar.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!