Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Oorsuizen en beter horen

Algemene maatregelen bij oorsuizen (en voor beter horen):

1. Vermijd drogend voedsel en voedsel dat verstoppend werkt of een opgezette buik geeft (kolen, peulvruchten, popcorn, chips, rauwe groenten, koffie, zwarte thee, gekoelde dranken, ...)
2. Neem enkel lauwwarm water en kruidenthee.
3. Doe een paar druppels sesamolie in elk oor elke morgen.
4. Geeuwen kan de last verlichten, trek daarbij aan uw oorlelletjes.
5. Voor het slapengaan voetzolen en haarlijn masseren met amandelolie.
6. Bescherm uw hoofd en oren tegen de kou.
7. Zorg elke ochtend voor een vlotte lediging van de darmen (zie constipatie),

Specifieke remedies bij oorsuizen (en voor beter horen) :

8. Doe 's avonds een paar druppels knoflookolie in elk oor. Dit maak je zo: doe 20 ml sesamolie in een pannetje. Rasp een 3-tal tenen knoflook en pers die pulp dan uit in de olie, deze 10 minuten op een laag vuur verwarmen. De kleine stukjes knoflook mogen bruin worden maar niet zwart. De olie filteren door een fijne (zak)doek en in een donker flesje bewaren.
9. Neem gedurende 6 maanden 2 x daags 2 pilletjes yogaraj guggul in, dit met warm water na de maaltijd.

Specifieke aanpak bij oorsuizen (en voor beter horen) :

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies en veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of ernstige vormen van oorsuizen (en voor beter horen) is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies en dergelijke meer. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Neem contact op met je arts en/of jouw Ayurvedisch behandelaar.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!