inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Hielspoor

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Eerste maatregelen bij Hielspoor:

1. Vermijd alle extra mineralen (zoals magnesium en calciumtabletten), evenals voedsel dat kunstmatig verrijkt is met mineralen (ontbijtgranen!).
2. Vermijd water rijk aan mineralen, kies voor een water met laag mineraal gehalte, of gefilterd water.
3. Sommige zaden zijn van nature een rijke mineraalbron, zoals sesamzaad & maanzaad:niet overdrijven dus; een teveel aan vetten, (ruwe) suiker en  melkproducten is eveneens af te raden.

4. Laat de functie van je schildklier eens checken door je huisarts.
5. Masseer het hele lichaam regelmatig droog met zijden (of wollen) handschoenen (garshan) vóórdat u gaat douchen: dit stimuleert de stofwisseling.
6. Masseer lokaal met ricinusolie.
7. Zorg zeker voor voldoende beweging (fietsen, zwemmen), immobiliteit zal de klacht eerder doen verergeren.
8. Als je sneller kouwelijk van aard bent: gebruik dan dagelijks verwarmende kruiden zoals zwarte peper, gember, galanga,
9. De traditionele ayurvedische remedie is Punarnavadi Guggulu, 2 x 500mg per dag met warme drank, innemen gedurende 3 à 6 maanden. (vraag uw Ayurvedisch behandelaar)

Specifieke remedies bij hielspoor :

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies en veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of ernstige vormen van hielspoor is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies edm. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Neem contact op met je arts en/of jouw Ayurvedisch behandelaar.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!