inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Gewrichtspijnen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Algemene opmerking :

Deze remedies volstaan enkel bij lichte voorbijgaande vormen van gewrichtspijnen,
ernstiger vormen in overleg en samenwerking met uw (huis)arts. Bij chronische gewrichtspijnen kunnen bijzondere massages en ayurvedische olieën ook veel bijdragen.

Eerste maatregelen bij pijnlijke gewrichten:

1. reinig de dikke darm met 1 kfl triphala choorna in warm water voor het slapengaan
2. bij droge & krakende gewrichten, masseer het gewricht met warme Maha Narayana-, Rumaspyro- of Kapro Taila (sesamkruidenolie), sesam- of mosterdolie en neem voldoende rust

3. bij rood & ontstoken gewrichten, masseer het gewricht met kokosolie of wonderolie
4. bij gezwollen, koude & klamme gewrichten, masseer het gewricht met warme mosterdolie, gevolgd door hete omslagen
5. vermijd aardappel, tomaat, aubergine, paprika, chilipeper, chutney en spinazie
6. volg een licht verteerbaar dieet
7. lavementen verwijderen gifstoffen uit de darmen

Specifieke remedies bij pijnlijke gewrichten:

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies & veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of
ernstige vormen van pijnlijke gewrichten is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies edm. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Contacteer zeker je arts en/of jouw Ayurvedisch Practitioner.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!