inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Belaste lever

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Oorzaken :

* overconsumptie van alcohol, rood vlees, gefrituurd voedsel, suikers
* sterke verhittende emoties: woede, over-ambitie, jaloersheid, gebrek aan zelfvertrouwen, verminderde spankracht, frustratie
* te pikant voedsel
* diverse allopathische (reguliere door de arts voorgeschreven) medicijnen
* stress.

Algemene maatregelen:

» Bovengenoemde oorzaken wegnemen
» Het belangrijkste leverreinigende kruid is geelwortel (curcuma). Geelwortel kun je vrijwel dagelijks gebruiken in je voeding
» Aloë vera gel is ook een prima levermiddel. Mensen die het gemakkelijk koud hebben, nemen dit het beste enkel tussen mei en september, of gecombineerd met zwarte peper en/of gemberpoeder. Dosis: 1 à 3 eetlepels per dag.
» munt, korianderzaad en korianderblad, venkel en komijn zijn goed zowel in thee als bij het bereiden van maaltijden
» gebruik geen (geraffineerde) suikers en zo weinig mogelijk vetten. Enkel ghee helpt de lever te reinigen, maar ook hier niet overdrijven! (gemiddeld 2 eetlepels per dag)
» gebruik verse groentesappen, vooral van groene groenten en scheuten
» gebruik dagelijks citroen- of limoensap bij het middageten en in thee
» behandel zo nodig constipatie. 

Specifieke aanpak bij Belaste Lever:

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies en veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te hebben. Bij chronische of ernstige vormen van een belaste lever is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies enz , dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Neem contact op met je arts en/of jouw Ayurvedische behandelaar.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!