inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Depressie / Zwaarmoedigheid

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemene opmerking :

Depressiviteit is een ernstige aandoening waarvoor een arts geraadpleegd dient te worden. Milde en preklinische depressies kunnen soms volledig worden genezen met behulp van deze ayurvedische adviezen, maar raadpleeg ook altijd jouw (huis)arts. Wanneer je door een arts wordt behandeld, kunnen de hier aanbevolen ayurvedische remedies als aanvulling op jouw behandeling worden gebruikt. Maar doe dit alleen met de goedkeuring van jouw (huis)arts. Vraag je arts je vooruitgang nauwkeurig te volgen. Na verloop van tijd hoef je misschien niet meer zoveel of helemaal geen sterke medicijnen meer te slikken, als je lichaam dusdanig in evenwicht wordt gebracht, dat de juiste voeding, lichaamsbeweging en andere ayurvedische remedies de depressie onder controle kunnen houden of doen verdwijnen.

Algemeen:

Lees meer

Hielspoor

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Eerste maatregelen bij Hielspoor:

1. Vermijd alle extra mineralen (zoals magnesium en calciumtabletten), evenals voedsel dat kunstmatig verrijkt is met mineralen (ontbijtgranen!).
2. Vermijd water rijk aan mineralen, kies voor een water met laag mineraal gehalte, of gefilterd water.
3. Sommige zaden zijn van nature een rijke mineraalbron, zoals sesamzaad & maanzaad:niet overdrijven dus; een teveel aan vetten, (ruwe) suiker en  melkproducten is eveneens af te raden.

Lees meer

Hoge Bloeddruk - Hypertensie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Eerste maatregelen & preventie:

* vermijd fysieke arbeid in warme omgeving (in de zon)
* vermijd gewichten te dragen
* het dragen van rudraksha-kralen is preventief & curatief.
1 à 2 rudrakshas (zaden van de rudrakshasboom) overnacht weken in water (afgedekt), 's morgens het vocht drinken (nuchter)."
* doe rustgevende yoga-oefeningen (bvb lijkhouding of shavasana) & yoga-ademhalingsoefeningen (pranayam).
* dagelijks mediteren & mantra japa
* dauwtrappen (na stoelgang)

Lees meer

Spierpijn & spierkrampen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Algemeen:

Spierpijn en spierkrampen ontstaan door opstapeling van toxische afvalstoffen in de spieren. Eerst en vooral dient men na te gaan of er sprake is van constipatie, want dan worden de afvalstoffen niet voldoende uitgescheiden. Zorg voor een dagelijkse -vlotte- stoelgang! Dit is prioriteit nr 1. bij spierpijn en spierkrampen! Zie onze raadgevingen op de pagina "constipatie".

Eerste maatregelen bij Spierpijn en spierkrampen:

Lees meer

Belaste lever

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Oorzaken :

* overconsumptie van alcohol, rood vlees, gefrituurd voedsel, suikers
* sterke verhittende emoties: woede, over-ambitie, jaloersheid, gebrek aan zelfvertrouwen, verminderde spankracht, frustratie
* te pikant voedsel
* diverse allopathische (reguliere door de arts voorgeschreven) medicijnen
* stress.

Algemene maatregelen:

Lees meer