Shirodhara

shirodhara2Bij Shirodhara laat men een straaltje warme olie op het voorhoofd van de cliënt stromen, dit gedurende 15 - 40 minuten (afhankelijk constitutie en beoogd resultaat). Om te zorgen dat de Shirodhara een goede uitwerking heeft, wordt deze vooraf gegaan door eerst een Nasya (neusspoeling) en dan een specifieke anti-stress massage. Het betreft een volledige lichaamsmassage, bij voorkeur uitgevoerd als een vier-handen-massage.

Bij de anti-stess massage die aan de Shirodhara vooraf gaat, domineert de richting naar de extremiteiten, van het hoofd naar beneden.
De Shirodhara werkt vnl. op het mentale/emotionele vlak en het bewustzijn. (manomahy en vijnanamahy kosha)

Shirodhara is een smering van de schedel die sterke emoties afkoelt. Het 6e en 7e chakra en de productie van serotonine worden gestimuleert, het stressniveau daalt en een hormonaal evenwicht wordt herstelt.
Shirodhara is voor alle Dosha's geïndiceerd en vooral voor Vata.

Wanneer doen?
Bij alle aandoeningen van hoofd, hals, oren, ogen, neus, zenuwstelsel, frequente hoofdpijn of migraine, fysieke en mentale stress, vermoeidheid en CVS, mentale stoornissen, burn-out, woede & opvliegerigheid, hormonale stoornisse.

Voor voorwaarden klik hier.
Kledingaan of uit? klik hier.