algemene info over de massages

Voor algemene informatie over onze massages, intake, afloop en kosten, klik HIER.
Voor kleren aan of uit klik hier.

Er kunnen contra-indicaties zijn die een massage (tijdelijk) niet mogelijk maken of waarbij er bepaalde gebieden niet gemasseerd mogen worden. Wanneer dit bij u bekend is, geeft u dit dan dor aan uw therapeut, liefst al bij het maken van de afspraak. Hier vindt u een lijst met aandoeningen en situaties die beperkingen met zich mee kunnen brengen tijdens de massage.

De volgende massages zijn mogelijk:

Sattvische (meditatieve) massage:

"Sattva" is lichtende energie, verbonden aan meditatie en contemplatie, die een gevoel van vrede brengt, van rust en helderheid, tevredenheid en begrip, inzicht.
Ga voor meer info naar "Sattvische massage"

Abhyanga - zuiverende massage:

Abhy betekent "wrijven" en Anga betekend "ledematen" De Abhyanga is een massage die ertoe dient om afvalstoffen in het lichaam los te maken van het lymfesysteem waar ze in het weefsel vastzitten, en uit het lichaam te verwijderen. Dit door de Agni (transformatie) in het weefsel te verhogen en de srotas (kanaaltjes) vrij te maken, zodat de afvalstoffen via de afvoerkanalen (urine, stoelgang en transpiratie) het lichaam zullen verlaten.
Ga voor meer info naar "Abhyanga".

Marmas Massage - drukpuntenmassage:

Marmas zijn energetische zones die verbonden zijn met organen, emoties en het mentale, met chakra's en vitale levenskracht (prana).
Een Marmas Massage is altijd in combinatie met een Abhyanga en een warme douche of een zweetsessie.
Ga voor meer info naar "Marmas Massage".

Vishesh - diepte massage:

Vishesh is een vorm van abhyanga, die inwerkt op de diepere weersels. Vishes wordt uitgevoerd zoals een Abhyanga, maar met sterke druk en langzame bewegingen. Elk gemasseerd lichaamsdeel wordt nadien getamponeerd met een vochtig-hete doek.
Ga voor meer info naar "Vishesh Massage"

Udgarshan - peeling/lympfenmassage:

Ud betekent "bovenwaarts" en Garshan betekent "wrijven". Bij de Udgarshan wordt met ruwe zijden handschoenen dode huid verwijderd en het lympfensysteem gestimuleerd de afvalstoffen te verwijderen. De lympfenknopen worden geactiveerd en de srotas (kanaaltjes) vrij gemaakt.
Ga voor meer info naar "Udgarshan Massage"

Shirodhara - "massage voor de emoties"

Shiro betekent "hoofd" en dhara betekent "gieten".
Bij Shirodhara laat men een straaltje warme olie op het voorhoofd van de cliënt stromen gedurende 15 à 40 minuten. Opdat de Shirodhara een goede uitwerking zou hebben, wordt zij vooraf gegaan door een neusholtereiniging (Nasya) en een specifieke anti-stress massage. Het betreft een volledige lichaamsmassage, bij voorkeur uitgevoerd door twee masseurs. Het wordt aangeraden om de Shirodhara gedurende meerdere opeenvolgende dagen te herhalen.
Ga voor meer info naar "Shirodhara".

Ayurvedische Hoofdmassage:

De ayurvedische hoofdmassage werkt voornameljjk op de vitale levenskracht (pranamahy kosha), het zenuwstelsel en op het mentale/emotionele vlak (manomahy kosha).
De ayurvedische hoofdmassage heeft het volgende specifieke verloop:
- massage (abhyanga) van de ruggegraat en de nek
- massage & tapotage van schouders, borst- & halsspieren
- massage van gelaat & oren
- tapotage & massage van schedel & hoofdhuid. Eerst droog, dan met olie. Druk op de schedelbeenderen
- behandeling van de haren en eindrekking van de ruggegraat.
Ga voor meer info naar "Ayurvedische Hoofdmassage"

Voor voorwaarden klik hier.
Kleding aan of uiit? klik hier.

Prijzen Ayurvedische massages

ayurvedische helende massages
Mediamieke massage

De kosten bedragen tussen de € 35 en € 110, dit naar gelang de tijdsduur en het aantal masseurs.
Helende massages zijn incl. kruidenthee bij aankomst en voor vertrek, afgestemd op uw constitutie en het weer. Hieronder per massage onze prijs

Mediamieke massage is inclusief een korte kaartlegging en bedraagd € 75,00

Voor wellnessmassages klik hier.

Lees meer

Wellnessmassages en prijzen

KarinMasseert10Bij onze wellnessmassages wordt geen gebruik gemaakt van de speciale helende massage-oliën, maar maken wij gebruik van neutrale oliën, zoals sesamolie of amandelolie.

De wellnessmassages zijn massages om te ontspannen, de stress achter je te laten en je even heerlijk te laten verwennen onder de handen van - naar wens - één of twee masseurs. U kunt kiezen uit:

  • hoofdmassage (30 min) - hoofd, schouders, nek  € 35
  • voetmassage (30 min) - voeten, enkels, onderbenen  € 35
  • lichaamsmassage (60 min) - gehele lichaam  € 60
  • hotstonemassage (ca. 60 min) - gehele lichaam € 65
  • vier handen lichaamsmassage (60 min) - gehele lichaam door 2 masseurs  € 100
  • luxe lichaamsmassage (90 min) - gehele lichaam plus extra gezichtsverzorging  € 75

Voor meer informatie, bekijk ook onze voorwaarden
Voor kleren aan/uit klik hier.

Mediamieke massage

Karin geeft ook mediamieke massages. Een combinatie van wellnesmassage, waarbij zij voelt waar de blokkades in uw energiekanalen zitten. 

Vaak ziet Karin de plekken in ons lichaam waar zich een emotionele blokkade heeft opgehoopt. En kan zij deze blokkade vaak weer opheffen. Dit in combinatie met een zachte intuïtieve massage therapie geven u weer rust in het hoofd en kracht in uw lichaam. Een echte aanrader voor iedereen die last heeft van een lichamelijk ongemak, zonder echt "de vinger er op te kunnen leggen".

Elke massage wordt afgerond met een heerlijke gezichtsmassage met onze rustgevende facial oil. Een product die uw uitdrukking gelijk bij de eerste keer al een verzachtende indruk geeft. 

Om het geheel af te ronden, krijgt u de gelegenheid om een vraag te stellen. Iets wat u graag wilt weten voor de toekomst van u zelf of iemand die u dierbaar is. Karin zal dan doormiddel van een kaartlegging deze vraag voor u proberen te beantwoorden.

Ayurvedische hoofdmassage

hoofdmassageDe Ayurvedische hoofdmassage heeft het volgende specifieke verloop:
- massage (abhyanga) van de ruggegraat en de nek
- massage & tapotage van schouders, borst en halsspieren
- massage van gelaat en oren
- tapotage en massage van schedel en hoofdhuid. Eerst droog, dan met olie.
- druk op de schedelbeenderen
- behandeling van de haren
- eind-rekking van de ruggegraat

Lees meer

Udgarshan - peeling

udgarshanmassageUdgarshan is een "peeling", het wegnemen van afvalstoffen en dode huid, die de voeding van de weefsels bevordert. Een stevige droge wrijfbeurt van de huid is een "uitwendige garshan". Om de huid niet te irriteren, wordt garshan uitgevoerd met ruw-zijden handschoenen, soms uit wol en zelden uit badstof. Ook worden soms pellende en medicinale poeders gebruikt (bijv. kikkererwtenmeel, korianderpoeder,...). Door de bovenwaartse bewegingen wordt tevens het lymfesysteem geactiveerd. De lymfenknopen worden gestimuleerd om de losgemaakte afvalstoffen uit het lichaam te verdrijven. De Udgarshan wordt meestal afgerond met een douche om de huid te laten ademen of een oliemassage om de huid weer te voeden. Vaak afhankelijk van uw constitutie en het beoogde resultaat.

Lees meer

Vishesh - Diepte massage

visheshmassageVishesh wordt uitgevoerd zoals Abhyanga maar met sterkere druk en langzame bewegingen. Elk gemasseerd lichaamsdeel wordt nadien getamponneerd met een vochtig-hete doek. Bij Vishesh domineert de richting naar de extremiteiten toe, in overeenstemming met de vijf vayus of prana's. Vishesh werkt voornamelijk op bot, zenuwen en diepe emoties (ana en manomahy kosha) Vishesh deblokkeert toxines en emoties die diep in het lichaam zijn opgeslagen.
Vishesh is geïndiceerd voor Kapha. Pita kan er ook van profiteren.

Lees meer

Marma massage - Drukpuntmassage

marmaspuntenmassageMarma massage wordt uitgevoerd tijdens een Abhyanga. Verschillende medicinale oliën, alsook essentiële oliën worden gebruikt om het effect te verhogen.
Het effect van Marma Massage hangt voornamelijk af van de energetische kracht van de masseur en zijn beheersing van prana via de ademhaling (pranayama).
Marma Massage wordt gevolgd door een warme douche of een zweetsessie (svedana)
Marma Massage werkt vooral op de organen (anamahy kosha), de vitale levenskracht (pranamahy kosha), de nadies en op het mentale/emotionele vlak (manomahy kosha).
Marma Massage ondersteunt en herstelt de energetische stromen in het lichaam. Zuiverend en voedend voor het lichaam en alle weefsels, zuivert deze massage vooral het mentale en hernieuwt ze de levensenergie.

Lees meer