inloggen     

Laurier

laurier

VPK

VK-P+ 

VIRYA

Verwarmend 

VIPAKA

Transformerend 

GUNA

Rajas 

RASA

Scherp 

DHATU'S

Rasa, Rakta 

THERAPEUTISCHE EFFECTEN

Diaphoretica, emmenagoga, stimulantia, carminativa 

Indicaties

Aandoeningen met de luchtwegen, tandpijn, sinusitis, keelpijn en bronchitis. 

Contra-indicaties

Niet bekend 

Meer informatie

Laurier (Laurus nobilis) is een plant uit de laurierfamilie (Lauraceae). De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.
Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden (meestal gedroogd) gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd moet meestoven om de smaak tot zijn recht te laten komen. Het blad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurier wordt ook gebruikt in laurierdrop waarin de sterke lauriersmaak naar voren komt.

Aan laurier worden vele heilzame eigenschappen toegekend. Het zou goed zijn tegen bovenste luchtweginfecties/griep, tandpijn, aften, sinusitis, keelpijn en bronchitis. Ook zou het vochtafdrijvend zijn, de eetlust opwekken en de spijsvertering bevorderen en een natuurlijk antidepressivum zijn. Bewijs voor deze claims is echter nooit geleverd in klinisch onderzoek. De weinige literatuur hierover betreft in vitro onderzoek, vaak van matige methodologie en veelal gepubliceerd in weinig vooraanstaande tijdschriften. Vooralsnog heeft laurier en de extracten ervan dus geen plaats in de reguliere gezondheidspraktijk.

Ook wordt de olie van laurier gebruikt in aromatherapie tegen spierpijn, zenuwpijn en verrekking.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages