inloggen     

Canadeese geelwortel

canadese geelwortelVPK

 PK-V+

VIRYA

Verkoelend

VIPAKA

Transformerend

GUNA

Rajasiek 

RASA

Bitter, Samentrekkend 

DHATU'S

Rasa, Rakta 

THERAPEUTISCHE EFFECTEN

Alterativa, Antipyretica, Anti-Bio, Laxantia

Indicaties

Geelzucht, hepatitis, diabetes, zwaarlijvigheid, zweren, infectueuze koorts, malaria, gezwollen (lymfe)klieren, aambeien, eczeem, pyoerroe (ettervloed), menorroe (ziekelijk vermeerderde menstruatie), leukorroe (witte vloed).

Contra-indicaties

Vermagering, nerveuze uitputting, duizeligheid, chronische zwakte; bij langdurig gebruik maximaal 3 gr per dag.

Meer informatie

Canadese Geelwortel is een goed antibiotisch, antibacterieel en antiseptisch kruidenmiddel. Hij doodt schimmels en bacteriën in het maag-darmkanaal en zuivert de flora. Met zijn sterk ontgiftende werking bestrijkt hij ook de bloedsomloop. Canadese geelwortel kalmeert en regelt de functie van lever en milt, evenals de suiker- en vetstofwisseling. Hij breekt giftige stoffen en overtollig weefsel af. Het kruid maakt de slijmvliezen schoon en is goed in alle gevallen van catarre (slijmvliesontsteking).

Het is echter geen tovermiddel voor alle ziekten. Geelwortel heeft ook negatieve gevolgen voor een goede darmflora en heeft veel van de contra-indicaties van antibiotica, waarvoor hij een goede vervanger is. Hij mag niet gebruikt worden in de meeste gevallen waarin sprake is van enigerlei tekort, waarvoor meestal een  voedende therapie vereist is.

Voor diepzittende koorts kan men het kruid combineren met hete kruiden als gember of zwarte peper. Voor een gorgeldrankje of mondspoeling met een adstringerende werking voldoet een mengsel met mirre uitstekend. De Canadese geelwortel is vermoedelijk het sterkste anti-Pitta-kruid van het Noord-Amerikaanse continent.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages