inloggen     

Rahu

RahuZoals aangegeven eerder is Rahu niet een fysieke planeet zoals de anderen hierboven beschreven - het is een bewegend punt in de ruimte dat het patroon van verduisteringen markeert. Als zodanig is Rahu afgebeeld in de Vedische mythologie als de onstoffelijke hoofd van een demon, altijd achter de "Luminaries" (de Zon en de Maan) jagen, door de lucht, in een poging om hen te verzwelgen. Elke keer wanneer hij hierin slaagt om ze in zijn kaken te nemen, is dit maar alleen voor een korte tijd - dit is natuurlijk een zonsverduistering.

Psychologisch gezien, wordt Rahu op vrijwel dezelfde manier bekeken als in de mythe. Als de open, hongerige mond van een demon. Rahu is een sterke kracht voor materiële verlangens, altijd te popelen om iets te consumeren; haar positie in de horoscoop zal specifieke informatie over dat geven wat hij wenst te verorberen. Rahu is een zeer wankele en grillig kracht geregeerd door obsessieve passies en onbekommerd van de ethische waarden van goed en kwaad. Hierdoor kan Rahu het brengen tot grote materiële vooruitgang, hoewel enig succes behaald onder zijn invloed waarschijnlijk van korte duur zal zijn.
Rahu is vaak te vinden als een krachtige factor in de geboortehoroscoop van degenen die tot plotselinge roem stijgen op gebieden van het leven die wild, krachtig, verraderlijk en vreemd zijn. Bijvoorbeeld
vaak gebeurt het om hoog te worden geplaatst in de hitlijsten van het bedrijfsleven, icoons of rocksterren. Rahu is lastig en sneaky en creëert illusies van allelei soorten. Het manifesteert zich vooral als dwangmatige handelingen of oncontroleerbare passies.

In de Vedische Numerologie staat Rahu voor het getal 4, de Opposantl.

Rahu stelt onze donkere kanten voor die we moeten verhelderen in dit leven. Een geod geaspecteerde Rahu toont dat ons lot goed vervuld wordt door onze omgeving. Wanneer Rahu zwak is, raken we verstrikt in de uiterlijke wereld en vergeten we de innerlijke wereld en het (spirituele) doel van ons leven. Omdat Rahu de drakenkop is, staat Rahu veelal voor de zintuigelijke geneugdes, die hij wil natreven. (Oren, Ogen, Neus, Mond) en het inzetten van de hersenen om deze geneugdes te kunnen bereiken. Maar omdat Rahu geen handen heeft, kan hij het niet vasthouden en verliest snel dat wat hij probeert vast te houden. Karmische les: "tevredenheid"

Persoonlijkheidsgetal 4, de Opposant, de tegenstander. Krachtig, bouwer, brilliant, futuristisch, scherpe observatie, non-conformistisch, antagonistisch, komt op voor de zwakken, genereus, utopisch, werkt aan een beter wereld, impulsief, moeilijk voorspelbaar, ontwijkend, geheimzinnig en moeilijk te begrijpen, uniek, Loyaal en chaleureus, kunnen abrupt en ruw uit de hoek komen. 

  • Rahu sterk: egocentrisch, zelfzuchtig, rebellerend, hebzuchtig, gedreven door verlangens
  • Rahu slecht: onzeker, verstoppen achter een rookgordijn, piekeren.

Lotgetal 4;  Zeer intelligent en mentaal geörienteerd, ernstig. Radicaal van nature, steunen de oppositie, spelen niet op veilig. Jagen de onmogelijke droom na, smachten naar vrijheid, voelen zich gemakkelijk belemmerd/verhinderd. Volhardend, behulpzaam, gemeenschapszin en toch teruggetrokken, anoniem. Moeilijk met initmiteit, niet mededeelzaam, twijfeld, vaak eenzaam. Sterke voor- en afkeuren, genieten en toch vaak onbevredigend, msteeds meer willen. Hebben een scherp aanvoelen en weten in hun vingertoppen. 

Naamgetal 4;  Draagt alle conventies uit en creëert met een radicale benadering. Harmoniëert niet met andere persoonlijkheidsgetallen en lotgetallen. 

Meer weten? Yoga and Ayurveda Health geeft ook workshops Vedische Numerologie.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages